1. Standaard screens

Dit type screen kenmerkt zich door de standaard wijze waarop het doek met de onderlijst tussen de geleiders naar beneden wordt bewogen. De bediening kan zowel handmatig als elektrisch en de keuze uit de diverse soorten zonwerende doeken is net zo groot als bij de overige soorten. Standaard screens zijn laag geprijsd en worden daarom veel toegepast. Het nadeel ervan is dat indien de wind er vat op krijgt, het doek (de onderlijst) de neiging heeft om te gaan ‘klapperen’ en omhoog gaat bewegen tussen de geleiders.

2. Windvaste screens
Anders dan bij een standaard screen wordt het doek bij dit type door middel van een kabel en een systeem van veren op spanning gehouden. Het grote voordeel hiervan is dat het doek bij een windvlaag niet naar boven kan bewegen of zal klapperen. Het doek blijft daarnaast ook netjes strak zitten. Dit type screen is zeer geschikt voor montage aan gevels die veel wind vangen, zoals op het westen gerichte gevels of gevels van flatgebouwen.

Bovenstaande tekening illustreert het verschil tussen een standaard screen enerzijds en een windvaste screen anderzijds bij een windvlaag. Enkel het standaard screen ondervindt last van een windstoot. Dit is echter geen probleem bij matige wind. 

3. Windvaste zipscreens / solid screens
Bij dit type screen wordt het doek met behulp van een soort ritssluitingssysteem op spanning gehouden.  Door deze speciale manier van geleiding is het doek in elke positie windvast. Het is eveneens functioneel als insecten hor omdat het zeer vlak aansluit bij het raam. Naast zonwering voor woningen kan een zipscreen ook prima gebruikt worden als terrasoverkapping of als zonwering bij een tuinhuis of veranda.


Chat openen
Adema Deuren
Hallo
Kunnen we je helpen?